Blijf op de hoogte

Ons lesaanbod

Over deze foto
Gezond koraalrif van tafelkoraal.
Indonesië, West-Papoea, Raja Ampat.
Fotograaf: Dos Winkel

Voor docenten van het NIBI congres die zelf op vrijdag aanwezig zijn, stuur een mail naar doswinkel@seafirst.org (met vermelding naam van de school) 

Beschermen en Koesteren

De kernactiviteit van Sea First is educatie, over de oceaan en alles wat daar in leeft, groeit, zuivert, stroomt en… misgaat. Zoals jullie ongetwijfeld weten, wordt de oceaan, dit bijzondere en onmisbaar ecosysteem bedreigd door vervuiling, opwarming, verzuring en overexploitatie. Sea First wil dit tegengaan door (jonge) mensen zo veel mogelijk bij te brengen over de zee. Want educatie is de weg naar respect en bescherming. 

Er is intensief gewerkt aan het maken van lespakketten waar de scholen zelfs mee aan de slag kunnen gaan.

  • Het eerste lespakket gaat over “De Plastic Soep” , één van de grootste milieu-uitdagingen van deze tijd.
  • Het tweede lespakket gaat over “Koraalriffen en Mangrovebossen” Deze pakketten zijn te bestellen voor slechts €225,- per school! Een onderwijsinstelling kan op deze manier zelf aan de slag gaan met een pasklaar pakket voor leerlingen en leerkrachten. Meer informatie over het lespakket vind je op deze pagina.
  • Het derde lespakket gaat over “De Noordzee”.

Al onze prachtige lespakketten zijn verkrijgbaar in de webshop!

Het is ook mogelijk om als sponsor (particulier of bedrijf) één of meerdere lespakketten te doneren aan een school of scholen van jouw keuze. Op die manier kunnen we veel jonge mensen bereiken en hun bewustwording over het belang van de oceaan, biodiversiteit, (zee)dierenwelzijn, het klimaat en hun eigen gezondheid vergroten. Voor meer informatie kun je contact opnemen via mail of telefoon.

We geven ook lezingen voor volwassenen! Vaak is dit voor lezingenclubs, Rotaries, Lion Clubs, duikclubs of voor bedrijven. Met deze bijdrage kunnen wij ook weer lespakketten schenken aan scholen!

Overzicht