Blijf op de hoogte

Ons lesaanbod

Over deze foto
Gezond koraalrif van tafelkoraal.
Indonesië, West-Papoea, Raja Ampat.
Fotograaf: Dos Winkel

Beschermen en Koesteren

De kernactiviteit van Sea First is educatie, over de oceaan en alles wat daar in leeft, groeit, zuivert, stroomt en… misgaat. Zoals jullie ongetwijfeld weten, wordt de oceaan, dit bijzondere en onmisbaar ecosysteem bedreigd door vervuiling, opwarming, verzuring en overexploitatie. Sea First wil dit tegengaan door (jonge) mensen zo veel mogelijk bij te brengen over de zee. Want educatie is de weg naar respect en bescherming. Daarom geeft Sea First GRATIS lessen op scholen.

Tevens is er intensief gewerkt aan het maken van lespakketten.

Deel 1 van de lespakketten gaat over “De Plastic Soep” , één van de grootste milieu-uitdagingen van deze tijd. Deel 2 van de lespakketten gaat over “Koraalriffen en Mangrovebossen” Deze pakketten zijn vanaf NU te bestellen voor slechts €225,- per school! Een onderwijsinstelling kan op deze manier zelf aan de slag gaan met een pasklaar pakket voor leerlingen en leerkrachten. Meer informatie over het lespakket vind je op deze pagina.

Deel 3 gaat over “De Oceaan, het Klimaat en onze Gezondheid.”

Voor dit lespakket moet je nog even geduld hebben. Deze zal in 2023 verkrijgbaar zijn. 

Het is ook mogelijk om als sponsor (particulier of bedrijf) één of meerdere lespakketten te doneren aan een school of scholen van jouw keuze. Op die manier kunnen we veel jonge mensen bereiken en hun bewustwording over het belang van de oceaan, biodiversiteit, (zee)dierenwelzijn, het klimaat en hun eigen gezondheid vergroten. Voor meer informatie kun je contact opnemen via mail of telefoon.

Uiteraard geven we ook lezingen voor volwassenen! Vaak is dit voor lezingenclubs, Rotaries, Lion Clubs, duikclubs of voor bedrijven.

Overzicht