Blijf op de hoogte

Lesaanbod

Over deze foto
Gezond koraalrif van tafelkoraal.
Indonesië, West-Papoea, Raja Ampat.
Fotograaf: Dos Winkel

Beschermen en koesteren

Liefde voor de zee stimuleren

De kernactiviteit van Sea First is educatie, over de oceaan en alles wat daar in leeft, groeit, zuivert, stroomt en… misgaat. Zoals jullie ongetwijfeld weten, wordt de oceaan, dit bijzondere en onmisbaar ecosysteem bedreigd door vervuiling, opwarming, verzuring en overexploitatie. Sea First wil dit tegengaan door (jonge) mensen zo veel mogelijk bij te brengen over de zee. Want educatie is de weg naar respect en bescherming. Daarom geeft Sea First GRATIS lessen op scholen. 

Tevens is er intensief gewerkt aan het maken van lespakketten.

Deel 1 van de lespakketten gaat over “De plastic soep”, één van de grootste milieu-uitdagingen van deze tijd. Dit pakket is vanaf NU te bestellen voor slechts €225,- per school! Een onderwijsinstelling kan op deze manier zelf aan de slag gaan met een pasklaar pakket voor leerlingen en leerkrachten. 

Deel 2 van de lespakketten gaat over “Koraalriffen en Mangrovebossen” en deel 3 over “De Oceaan, het Klimaat en onze Gezondheid.” Voor deze twee delen moet je nog even geduld hebben. Die zullen aan het begin van het schooljaar 2022/2023 verkrijgbaar zijn. 

Ook geven we lezingen voor volwassenen. Vaak is dit voor lezingenclubs, Rotaries, Lion Clubs, duikclubs of voor bedrijven.