Tofu ‘roer’-ei

Kooktijd: Snel
Regio: Westers
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pak tofu (liefst stevige, bijvoorbeeld de bio van Boni)
  • 2 el olijfolie
  • flink wat kruiden naar smaak (bv. kurkuma, look, komijn, curry, paprikapoeder, ...)
  • flink wat peper en zout
  • 1 el edelgistvlokken (optioneel)
  • 1 pijpajuin of een halve rode ui
  • optioneel: enkele kerstomaat , verse spinazie, halve paprika, champignons...

Bereiding

Winkel de tofu in een propere keukenhanddoek en plaats er een zwaar gewicht op. Laat ongeveer 10 minuten staan. (Als je een tofupers hebt, kun je die gebruiken.)

Zet een pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in.

Zodra de olijfolie warm is, voeg je er de ui, champignons, paprika, tomaat… aan toe.

Haal de tofu uit de handdoek en verkruimel het boven de pan in kleine stukjes. Roerbak mee bij de groenten.

Voeg al bakkend alle kruiden (en eventueel de gistvlokken) toe. Je kan variëren met kruiden naar smaak (bv. currykruiden, komijn, chili, kurkuma, (gerookt) paprikapoeder look ...). Bak vijf à tien minuutjes en serveer op lekker desembrood of bij een flinke portie groenten.

 

Bron: Dit is een recept van Elisabeth Van Lierop op haar blog Plantbased.be. Fotografie en styling: Eveline Boone - French Beans en Eveline Delnooz.