Chili sin carne

Kooktijd: Middel
Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Suikervrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje seitangehakt of ander veggie gehakt (200 g)
  • 200 g rijst
  • 1 grote rode ui
  • 1/2 rode chilipepers
  • 200 g paprika's
  • 3 - 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl mild gerookt paprikapoeder
  • een snuifje cayennepeper
  • een snuifje kaneel
  • 3 tomaten
  • 500 g tomatenblokjes
  • 10 cl rode wijn of water
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik kidneybonen of zwarte bonen (400 g)
  • 100 g mais
  • 50 g walnoten
  • 100 ml plantaardige yoghurt ongezoet
  • 1/2 - 1 limoen uitgeperst
  • een bosje koriander
  • olijfolie
  • peper en zout
  • plat brood optioneel

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui en de chili fijn en de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot. Bak de rode ui en de chili een paar minuten aan tot wanneer de ui glazig is. Voeg de geperste look, de paprika en alle kruiden toe en bak even mee aan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het seitan gehakt en bak aan.

Voeg de tomatenblokjes, het water of de rode wijn en het tomatenconcentraat toe. Meng goed, voeg peper en zout toe en laat minstens een half uur pruttelen. Roer regelmatig om. Proef de chili en kruid bij. Voeg aan het einde de gespoelde adukibonen, de maïs en de walnoten toe en warm even mee op. Meng de plantaardige yoghurt met limoensap, peper en zout naar smaak.

Serveer met rijst, platbrood, verse koriander en de limoenyoghurt.

Bron: Dit is een recept van de Hobbit.
Foodstyling: Foodlove