Polenta met geroosterde groenten

Kooktijd: Middel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht

Bron: Dit is een recept van Luna Trapani - Plant based Italian uit het boek Plant based Italian.

Met dank aan Eva vzw.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 160 g witte polenta
  • 720 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 240 ml plantaardige room
  • 80 g gistvlokken
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 teentje geroosterde knoflook
  • 2 grote wortelen
  • 1 grote courgette
  • 250 g champignons
  • 1 grote rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 à 2 tl zout
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 à 5 tenen grote knoflook
  • 4 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180° C.

Was en snij al je groenten in gelijke stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal.
Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met zout, rozemarijn en look.

Rooster dit in de oven gedurende 30-40 minuten.

Gebruik voor de polenta een diepe pan, doe hierin het water en zet deze op een hoog vuur. Laat het water koken.
Doe dan de polenta in het kokende water en roer grondig tot de polenta alle water heeft opgenomen. Wanneer ze het water heeft opgenomen is de polenta romig en dik van structuur.

Voeg hier de plantaardige room, de gistvlokken, de nootmuskaat, het zout bij en roer alles goed dooreen.

Haal het vel van de geroosterde look en doe dit in de polenta en roer opnieuw.

Serveer de polenta in kommen met daarop de geroosterde groenten met verse rozemarijn, zwarte peper en een drupje truffelolie.

Buon appetito!