Quiche met pompoen en prei
Kooktijd: Lang
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Notenvrij en Suikervrij
Met dank aan Eva vzw
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg
- 150 g bloem
- 5 el water
- 5 el olijfolie
- (zee) zout
Voor de vulling
- 300 g zijden tofu (silken tofu)
- 300 g prei (in ringen)
- 300 g pompoenen (in stukjes, zonder de schil)
- 3 el edelgistvlokken
- 20 g pompoenpitten
- 1 tl komijn (of karwijzaad)
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Stoof de pompoenstukjes op een zacht vuurtje halfgaar in olijfolie met het deksel op de pan. Voeg de preiringen toe en kruid de groenten met komijn of karwij, peper en zout. Kruid de zijden tofu met edelgistvlokken, peper en minstens een theelepel zout. Mix de zijden tofu tot een gladde puree. Roer de zijden tofu door de groenten.
Maak vervolgens het deeg door de ingrediënten te mengen en te kleden. Bestuif zowel het werkblad als de deegroller met bloem en rol het deeg uit totdat je er een ingevette taartvorm of quichevorm mee kunt bekleden. Verdeel de vulling over de taart, strooi er de pompoenpitten over en bak de taart 30 tot 35 minuten in de oven.
Bron: Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'Vandaag Vegan'.