Bulgursalade

Kooktijd: Snel
Regio: Oosters
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Bijgerecht
Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij

Bron: Dit is een recept van Atike Ocak met foto door Toos Vergote van Toosplantbasedfood.

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g bulgur
  • 225 ml gekookt water
  • 20 ml olijfolie
  • 1 rode ui
  • 25 g tomatenpuree
  • 55 g peperpuree
  • 1 komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 15 g peterselie
  • 150 g snoeptomaatjes
  • 1 tl pul biber (Aleppo peper)
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/3 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • citroensap
  • zout naar smaak

Bereiding

Doe de bulgur in een pan en voeg het gekookte water toe. Leg er een deksel op en laat zo’n 15 minuten staan.

Verhit wat olie in de pan en voeg de ui toe, bak dit zo’n 3 minuten. Voeg tomatenpuree en peperpuree toe. Meng goed en bak nog een minuutje aan.

Voeg de gebakken puree toe aan de bulgur, meng het samen tot een geheel. Voeg de komkommer, paprika, peterselie, snoeptomaatjes, pul biber, zwarte peper, paprikapoeder en uienpoeder toe. Meng alles goed samen. Op het eind voeg je het citroensap en zout toe naar eigen smaak. Bewaar de kisir afgedekt in de koelkast.