Zomers stoofpotje met aardappel gnocchi

Kooktijd: Middel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g sperziebonen in tweeën
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook versnipperd
  • 1 venkel zonder stelen, in stukken
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 4 trostomaten in kleine stukjes
  • 150 g bloemkool in roosjes
  • 150 g courgettes in stukken
  • 1 chilipeper gehakt, eventueel ontpit
  • 150 g witte of rode bonen (mag uit blik)
  • 400 gnocchi (mag vacuüm verpakt)
  • 10 ontpitte, zwarte olijven gehalveerd
  • 1 portie saffraan
  • witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zeezout

Bereiding

Kook de boontjes zeven minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Stoof de ui gaar in wat olijfolie. Voeg de knoflook en het pepertje toe. Voeg de venkel en de paprika toe en stoof ze mee. Voeg daarna de tomaten, de witte wijn en de saffraan toe. Laat alles tien minuten stoven. Doe er de bloemkool en de courgette bij en voeg tenslotte de witte of rode bonen, de gnocchi en de olijven toe. Laat alles zachtjes stoven tot de gnocchi en de groenten gaar zijn. Tot slot voeg je de sperzieboontjes toe en breng je het gerecht op smaak met zout en eventueel peper.

 

Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit La cucina verde