Wok met pindasaus

Kooktijd: Snel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 wortels
  • Halve bloemkool
  • 200 g sperziebonen (doormidden gebroken)
  • 300 g spitskool
  • 1 ui
  • 3 el kokosolie
  • 3 el pindakaas
  • 2 el kerriepoeder
  • zout
  • 400 g rijst

Bereiding

Maak de wortels schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de bloemkool in schijfjes, snipper de ui en snijd de spitskool fijn. Kook de gebroken sperzieboontjes beetgaar en giet ze af. Verwarm ondertussen 2 eetlepels kokosvet in de wok, voeg de wortelen toe en roerbak ze tot ze bijna beetgaar zijn. Voeg de bloemkool toe en roerbak ze mee. Voeg vijf minuten later ook de spitskool toe.

Verwarm intussen 2 dl water, los de pindakaas erin op en voeg het kerriepoeder toe. Verhit de rest van het kokosvet in een andere pan en bak de ui flink aan. Voeg de gare boontjes bij de gewokte groenten, kruid af met zout en giet de pindasaus over de groenten. Strooi de gebakken ui over het gerecht. Serveer de wokschotel met rijst.

 

Bron: https://www.evavzw.be/