Vrijwilligers en Sponsorendag 2023

10 juni vierden we Wereld Oceaan Dag met Team Sea First en onze sponsoren. Het was een zonnige, leerzame, heel inspirerende dag met “really good vibes”!

 

In het Black&White Kafé in Breda hebben we heerlijk genoten van een vegan seafood lunch met visvrije tonijn en garnaalvrije garnalen van Monkeys by the sea, de nieuwste sponsor van Sea First, creatief bereid door Willem van Black&White. Om je vingers bij af te likken.

In de middag leerde, vrijwilliger en maker van ons nieuwe lespakket, Sebastian Mestdagh ons over de soms exotisch schoonheid van de Noordzee die zich uitstrekt van het Kanaal tot aan de Noorse fjorden. Van lichtgevend zeevonk tot bultruggen en tuimelaars, Het leeft er. Maar hoe? De Noordzee is een van de drukste zeeën ter wereld en staat onder invloed van klimaatverandering.

De stoere, gepassioneerde mama’s Anique en Saskia van Atlantic Stormtroopers roeien voor Sea First in 2024 de Atlantische Oceaan over in de 'World's Toughest Row'. Als eerste vrouwelijke Nederlandse duo. Zij zoeken nog sponsoren. 

Onze huiswetenschapper, duiker en vrijwilliger Maikel Wagemans loodste ons als een quizmaster door onderwatergeluiden van de oceaan. Hij bracht ons in verwondering over verleidelijke liederen gezongen door bultruggen maar ook over het niet aflatende lawaai onder water. Wist je dat het meeste lawaai van schepen veroorzaakt wordt door de rotatie van de bladen van de schroef en niet door de zwoegende scheepsmotor? Vraag naar de opties voor deze lezing van Sea First. Heel boeiend voor jong en oud!

Renate Rammeloo is een kunstenares die zich inzet met haar schilderijen ‘Lost Souls’ voor straathonden in Roemenië en overal ter wereld. Met de opbrengst van de schilderijen steunt zij de hulp aan deze straathonden en hun soms hartverscheurende verhaal. Heb je meer met design shoes? Deze prachtige herenschoenen van de lost souls door ontwerper Chris Vos zijn een absolute blikvanger. Limited edition en van vegan leer.

Met een gezamenlijk gezongen Happy Birthday voor de jarige maar helaas niet aanwezig bestuurslid Bertie Winkel, de bezielende leiding van ons aller Patrick van Hooydonk en Dos Winkel, was het een mooie dag. We gingen weer uiteen met een warm hart, inspiratie en frisse plannen voor Sea First.

Met dank aan Sophia, Dos en Femke voor de fantastische organisatie!

 

Samengevat door Anja Dijkstra, Sea First vrijwilliger