Seitanstoverij

Type: Hoofdgerecht

Allergie: Notenvrij en Suikervrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 6 personen

  • 0,33 l rode wijn
  • 2,5 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 0.5 el zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 reepjes sinaasappelschil
  • 500 g seitan (in blokjes van 2 cm)
  • 1 bundel kruidentuiltje (verse tijm, salie, peterselie)
  • 1 el olie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 0.5 tl zout
  • 1 grote wortel (in kleine blokjes)
  • 1 prei (in schijfjes)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1.5 el tarwebloem
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g champignons (in stukjes)

Bereiding

Combineer de ingrediënten van de marinade (rode wijn, sojasaus, 2 el olie, 1 teentje knoflook (gesnipperd), 0.5 el zout, laurierblaadjes, sinaasappelschil) met de seitan en laat minstens een uur staan. Best in de koelkast als je het heel lang wil laten marineren.

Giet het marinadevocht door een zeef en zet opzij. Scheid de seitan van de kruiden enz.

Verwarm 1 el olie in een pot en voeg ui en look toe, laat dat een beetje fruiten. Voeg wortel, prei, tomatenpuree en bloem toe, roer even om, voeg het marinadevocht erbij en breng aan de kook; laat dan met deksel erop een halfuurtje sudderen.

Verwarm 2 el olie in een steelpan en voeg look, seitan en champignons toe, bak tot alles gaar is. Voeg dat dan bij het stoofpotje en laat nog 10 minuten verder garen.