Minestronesoep met spinaziescones

Kooktijd: Middel
Regio: Westers
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Sojavrij en Suikervrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 6 personen

Voor de minestronesoep

  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 1 zoete aardappel
  • 200 g knolselderij
  • 1 stengel selderij
  • 1 stam broccoli (wat je anders meestal weggooit) + enkele roosjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 100 g pasta
  • 1 blik kapucijnerbonen
  • flink veel peper en zout
  • (verse) rozemarijn en tijm (+ salie, oregano, basilicum naar smaak)
  • Optioneel, afhankelijk van seizoen: aardappel boerenkool, courgette, verse tomaten, paprika...

 

Voor de spinaziescones

  • 1 ui of twee sjalotjes
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 150 g verse spinazie
  • 350 g bloem (gewone of spelt)
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • pompoenpitten
  • 1 el bakpoeder

Bereiding van de minestronesoep

Fruit de ui in een beetje olijfolie en voeg na een paar minuten de fijngesneden knoflook toe. Schil en snijd ondertussen de wortels, zoete aardappel en selderij in blokjes en laat ze daarna een vijftal minuten meestoven met de ui en look. Snijd de knolselderij in blokjes en doe deze samen met 1,5 liter warm (kokend) water, de kruiden en het blik tomaten bij de rest. Laat zeven minuten koken en voeg dan de pasta en de stukjes broccoli toe. Als de soep bijna klaar is, roer je er het blik bonen en de erwten door. Voeg indien nodig extra water toe en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Bereiding van de scones

Snipper de ui of sjalotjes en knoflook zo fijn mogelijk en snijd de spinazie in grove stukken. Meng de bloem, een halve theelepel zout en bakpoeder in een kom. Voeg alle andere ingrediënten - behalve de pompoenpitten - toe en meng het door elkaar. Probeer het deeg niet te veel te bewerken, anders kan het taai worden. Voeg indien gewenst iets meer zout toe. Schep hoopjes deeg op een anti-aanbak bakplaat of een bakpapier en besprenkel ze met de pompoenpitten. Bak ze in de oven op 180 graden: 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

 

Bron: https://www.evavzw.be/