Mac ‘n cheese met broccoli & champignons
Kooktijd: Middel
Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiastelingen
Type: Hoofdgerecht
Met dank aan Eva vzw
Ingrediënten voor 10 personen
- 70 gr gepelde amandelen (grof gehakt)
- 1 el tamari
- 800 g broccoli (roosjes)
- 1 kg bloemkool
- 100 ml Alpro amandelmelk
- 20 ml citroensap
- 25 g heel pure tijm (Verstegen)
- 6 - 8 el edelgistvlokken
- 1 el mosterd
- Schil van een (onbehandelde) bio citroen (optioneel)
- olijfolie
- 15 g knoflook (fijngehakt)
- 120 g rode uien (fijngehakt)
- 1 kg kastanjechampignons (in dunne plakken)
- 20 g Alpro soja bakken & braden
- peper en zout
- 750 g macaroni
- frisse, groene salade (rucola, spinazie, frisée,...)
Bereiding
Roer de tamari door de amandelen en verdeel de massa in een dunne laag over een bakplaat. Bak de noten in negen tot twaalf minuten goudbruin op 160°. Laat de noten afkoelen op de bakplaat: ze harden nog uit tijdens het afkoelen. Blancheer de broccoliroosjes enkele minuten. Koel ze in ijswater en zet ze opzij. Kook de bloemkoolroosjes in hetzelfde kookvocht in tien min beetgaar. Mix de bloemkool in de foodprocessor met de amandelmelk, het citroensap, de mosterd, de edelgist en de helft van de tijm. Kruid af met peper, zout en eventueel wat citroenschil.
Kook ondertussen de macaroni al dente en fruit de ui met de knoflook glazig in de margarine. Voeg de champignons toe, zet het vuur hoger en bak knapperig. Kruid met peper, zout en de resterende tijm en voeg de broccoliroosjes toe. Roer enkele minuten om en voeg de cheezy bloemkoolsaus toe.
Kruid af met peper en zout. Meng de saus door de pasta en garneer de borden de tamari-amandelen. Serveer hierbij een frisse groene salade.
Bron: https://www.evavzw.be/