Linzensoep met 5 ingrediënten

Kooktijd: Snel

Regio: Westers

Moeilijkheidsgraad: Voor starters

Type: Soep

Allergie: Notenvrij en Sojavrij

Bron: Dit is een recept van Frédéric Dupont van Veg & Fred voor EVA vzw

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 g koraallinzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 grote wortels
  • 2 el rode currypasta
  • 2 cm verse gember (pas aan naar eigen voorkeur)
  • 1 gele ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Week de linzen even in koud water terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt (je kan deze stap ook overslaan, dan moet je de linzen iets langer meekoken in de soep).

Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember.

Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Stoof de ui aan met de wortel. Voeg de look en de gember toe en laat nog even mee aanstoven.

Voeg de currypasta toe en blus met een beetje kokosmelk. Laat een paar minuten sudderen op middelhoog vuur. Meng goed, voeg een beetje water toe als het te droog is.

Spoel de linzen af en laat ze uitlekken vooraleer ze aan de groentenstoofpot toe te voegen met de resterende kokosmelk. Voeg ook de groentebouillon toe.

Laat ongeveer een half uurtje sudderen.

Blend of mix de soep na het koken, proef en kruid bij indien nodig.

Serveer met sneetjes brood, gerookte tofu of een ander bijgerecht naar keuze.

Tips

Om het kommetje soep aantrekkelijker te maken, kan je een scheutje kokosmelk (of plantaardige room) toevoegen en ook een vleugje groen, zoals peterselie of koriander.

Bewaar de soep tot 4 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer.