Ketchupcurry

Kooktijd: Snel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Glutenvrij

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • 4 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 el ketchup
  • peper en zout
  • 1 handvol koriander
  • 1 grote ui (in ringen gesneden)
  • 4 dikke wortels (of 6 dunne)
  • 4 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 250 g rijst

Bereiding

Schil de wortelen en snijd ze in blokjes van 1x1 cm. Verwarm ondertussen een pan met 4 eetlepels olie, voeg de uienringen hieraan toe en laat dit stoven tot de ui zacht en glazig is. Doe er dan de gember, de look, het kerriepoeder en iets pikants bij, zoals chilipoeder. Laat een paar minuutjes verder stoven, doe de wortel erbij en laat deze tien minutenmeestoven. Als je wortelstukjes gaar zijn, mogen de kikkererwten en de tomatenketchup erbij. Giet er ook een kwart glas water bij, net genoeg om een sausje te vormen. Laat alles vijf minuten pruttelen. Giet er nu het citroensap bij en kruid af met peper en zout. Serveer met de gekookte rijst en garneer je gerecht met wat koriander.

 

Bron: https://www.evavzw.be/