Falafelbowl met zoete aardappel en hummus
Kooktijd: Snel
Moeilijkheidsgraad: Voor starters
Type: Hoofdgerecht
Allergie: Sojavrij en Suikervrij
Bron: Dit is een recept van Garden Gourmet.
Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten voor 2 personen
- 50 g ongezouten, geroosterde amandelen
- 150 g geroosterde bloemkoolroosje
- 150 g veldsla of bladspinazie
- 1 pakje Garden Gourmet falafelballetje
- 25 g sesamzaad
- 100 g boekweit
- 1 bakje hummus (200 g)
- 1 zoete aardappel geschild en in blokjes
- 2 wortels in plakjes
- 1 blikje kikkererwten (150 g)
- 1 snufje zwarte peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 1/2 avocado's
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de blokjes zoete aardappel en plakjes wortel samen met de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een kom.
Giet hier royaal olijfolie overheen en meng even goed zodat alle groenten bedekt zijn met een laagje olijfolie.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en de kruiden. Rooster de groenten gaar in ongeveer 20 minuten.
Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak nu ook de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Nu kun je je falafelbowl maken. Begin met de sla en verdeel de rest van de ingrediënten erover. De sesamzaadjes en amandelen strooi je erover als topping.