Bagel met champignon-quinoaburger

Portie: 2 personen (4 burgers in totaal)

Met dank aan Eva vzw

Ingrediënten

Voor de burger:

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 120 g champignons
  • 70 g kikkererwten (uit blik of voorgekookt)
  • 1 el bloem
  • 1 el tahini
  • 60 g quinoa
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl chillivlokken (optioneel)
  • snufje zout en peper
  • 30 g walnoten
  • olijfolie om in te bakken

 

Extra:

  • Bagels
  • Koude groentjes om te beleggen: salade, tomaat, komkommer …
  • Hummus of een sausje naar keuze

Zo maak je het:

  1. Snijd de ui en het teenje knoflook fijn.
  2. Zet een pan op een middelhoog vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook aan.
  3. Snijd de champignons in schijfjes en voeg toe aan de pan samen met een snufje zout. Bak minstens 10 minuten tot de champignons zacht zijn en het vocht verdampt is.
  4. Zet ondertussen de quinoa met 120 ml water op het vuur en breng aan de kook. Draai het vuur wat zachter eenmaal het water kookt en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het water is verdampt.
  5. Voeg de inhoud van de pan samen met de gare quinoa in een mixer met een S-vormig mes. Voeg de kikkererwten, bloem, tahini, kruiden en walnoten toe en mix glad. Als je van een stevigere textuur houdt, mix het dan wat minder lang.
  6. Zet de inhoud minstens 30 minuten in de koelkast.
  7. Verdeel de mix in 4 gelijke delen en rol er balletjes van. Druk ze vervolgens plat tot burgers van 1 cm dik.
  8. Zet een pan op een laag vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Leg de burgers in de pan. Bak 5 minuten en draai vervolgens om, bak de andere zijde 10 minuten tot je een goudbruine kleur krijgt.
  9. Serveer op een bagel, met groenten en een sausje naar keuze.