Sieraden

Uniek zeeglas sieraad (met 925 zilver hanger en ketting ) NIEUWE ZOMER COLLECTIE 2024

Unieke kettingen gemaakt met echt zilver, zowel de ketting, hanger en zilverdraad waarmee de hanger bevestigd is!

Zo heb je voor altijd een prachtig deel van de oceaan bij je. 

Het zeeglas komt uit Spanje waar het gevonden werd door een lokale man die met veel liefde voor strand en zee deze stukjes juweel op zijn wandeltochten op het strand vond en meenam om er zelf juwelen van te maken of te verkopen aan bijvoorbeeld ons! Hij heeft er speciaal met een diamantboortje een gaatje ingemaakt zodat wij zelf er een uniek sieraad van konden maken voor jou!

Kijk bij de foto's voor jouw unieke exemplaar en kies het nummer voor je bestelling te maken.

Wat is zeeglas?

Zeeglas is gladde, prachtige stukjes glas dat te vinden is op bepaalde stranden. Ze worden gevormd, gepolijst en verfijnd door de golven en stromingen en verweerd door zand, stenen, zout en andere elementen van de oceaan, waardoor de scherpe randen van de glazen voorwerpen verdwijnen en plaats maken voor een glad, gepolijst oppervlak met een ijzig uiterlijk. Sommige stukjes zeeglas zijn wel 200 jaar oud! Zeeglas wordt door strandjutters en andere verzamelaars meegenomen en onder meer in sieraden verwerkt zoals de prachtige stukjes zeeglas die je kunt vinden in onze webshop. Deze zijn behalve het gaatje wat er met een diamandboortje is ingeboord niet verder bewerkt.

Waar komt zeeglas vandaan?

Zeeglas is afkomstig van glas dat vele jaren geleden werd gestort op onze oceanen en na een reis van jaren haar weg heeft gevonden naar onze kusten. Het glas is meestal in zee terecht gekomen door industrie of zeevaart. Deze flessen vallen in stukjes kapot in de oceaan en verdwijnen in de diepte waar ze worden gevormd en uiteindelijk mooi afgerond aanspoelen op het strand. Ieder stukje heeft een unieke kleur en vorm. De meest voorkomende kleuren zijn wit, groen en bruin.

Er wordt vaak over zeeglas gezegd dat het, wat het 'productieproces' betreft, het tegenovergestelde is van diamanten, omdat diamanten worden geproduceerd door de natuur en gepolijst door de mens, terwijl natuurlijk zeeglas wordt geproduceerd door mensen maar gepolijst door natuur.

Een daling in aantallen

Met de komst van plastic een paar decennia geleden en zijn immer groeiende populariteit, zijn glasproducten niet meer populair. Tegenwoordig zijn we omringd door veel meer plastic producten dan glazen voorwerpen, dus we zien een sterke afname van de hoeveelheid zeeglas.

Nep zeeglas

Jammer genoeg is er ook veel nep zeeglas, sommige zijn niet te onderscheiden van echt zeeglas en ook worden er stukjes gemaakt van hars. De stukjes zeeglas in onze webshop zijn gevonden in Spanje aan de kust! Hiermee hebben we ook de lokale bevolking gesteund.

Op locatie hebben we de mooiste stukjes uitgezocht speciaal voor jou!

 

€ 27,95 incl. BTW per stuk