Boeken

Groente uit zee

Bestel het nu! 

Recepten en informatie over zeewier en algen.

We hebben maar één aarde, die is al overbevolkt en vele grondstoffen zijn al (bijna) uitgeput. Regenwouden verdwijnen als sneeuw voor de zon (circa 1 ha per minuut) en de meeste broeikasgassen komen van de intensieve veehouderij (rapport van de Wold Bank: 51% van de klimaatverandering komt door methaan afkomstig van de intensieve veehouderij).

De zee is bijna leeggevist, maar toch kunnen we door op zee supergezonde zeewieren te kweken, alle mensen op deze planeet van zeer gezonde eiwitten en vetten voorzien. Volgens Dr. Willem Brandenburg van de Universiteit van Wageningen en de initiatiefnemer van de experimentele zeewierboerderij in de Oosterschelde, kunnen we dat realiseren op een oppervlakte van 4 X Nederland, of 6 X België: een stip in de onmetelijke oceaan.

Non*Fish*A*Li*Cious, het eerste Nederlandstalige kookboek met recepten van zeewier, een uitgave van Sea First,  is inmiddels uitverkocht (3000 exemplaren), maar nu is – weer met schitterende, heerlijke recepten van Lisette Kreischer groente uit zee verschenen!

  • Afmeting: 20,5 x 25,5 cm
  • Bladzijden: 192
  • Omslag: hard
€ 25,- incl. BTW per stuk