Symposium Sea First

Online Symposium “De oceaan en onze gezondheid”

Zaterdag 14 november 2020

Tijden: aanmelden / inloop om 14.45 // start online event 15.00 -17.00

*Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Waarom een Online Symposium? Het samenkomen met gelijkgestemden is belangrijk, samen werken aan een gezamenlijke missie: het welzijn van de oceaan en daarmee onze gezondheid verbeteren.

Wij zijn onze donateurs dankbaar en willen hen dan ook bedanken door hen dit Online Symposium vol inspiratie, kennis en een expertpanel aan te bieden. Onze donateurs hebben kosteloos toegang tot het symposium; vrienden en andere geïnteresseerden betalen een kleine bijdrage om digitaal aanwezig te kunnen zijn.

Het belang van onze gezondheid werd het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk. Er zijn zoveel dingen die je nu kunt doen, die bijdragen aan een positieve impact op onze oceaan en daarmee aan jouw gezondheid en die van je dierbaren in je omgeving. Maar waar begin je of wat kan je nog meer doen? Welke bewuste keuzes kan jij maken?

“Het gaat niet goed met onze oceaan. Het goede nieuws is dat we er iets aan kunnen doen, er zijn manieren om onze oceaan beter te beschermen en er zijn manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Maar om mensen te motiveren om beter voor de oceaan te zorgen, moeten ze eerst weten waarom de zee zo belangrijk is en wat er nu mee gebeurt.”  - SeaFirst vrijwilliger

In het online symposium komen onderwerpen aan bod die je inspireren over veranderingen in je levensstijl die je direct kunt toepassen. Denk hierbij aan meer plantaardige voeding, duurzame oplossingen, maar ook aan gebruik van plastic. Om je meer inzicht te geven in wat er allemaal gaande is in de oceaan komen er ook mariene biologen aan het woord die je meenemen in de wereld van onderzoek en bewustwording van de problematiek van onze oceaan.

Wij hebben een expertpanel samengesteld waarbij je alle vragen kunt stellen waar je nu tegen aanloopt. Thema’s waar je aan kunt denken: plantaardig dieet toepassen, hoe gaat het met ‘onze’ Waddenzee en re-use van plastic do’s & don’ts. Je kunt jouw vragen van tevoren inleveren zodat ze kunnen worden behandelend door het panel. Mail je vragen voor 6 november 2020 naar claudiaalberda@seafirst.org.

De informatie die je ontvangt is begrijpelijk en toepasbaar, dat maakt dat je hiermee ook je omgeving kunt inspireren. De onverschilligheid van anderen is al een tijdje een frustratie omdat jij ook ziet dat je in je eentje wél verschil kunt maken. Deze bewustwording voelt als stap 1 en stap 2 is dan de (kleine) veranderingen met (grote) impact.

Wil jij ook nog jaren genieten van de oceaan en wil je weten hoe je nu kunt bijdragen? Doe mee aan het eerste Sea First Online Symposium! 

In je eentje maak je namelijk wél verschil!