Schoolreisjes Dolfinarium

Alle dolfijnen die nu in dolfinaria worden gehouden zijn ooit uit de zee gevangen of zijn jongen van in het wild gevangen dolfijnen. In sommige landen worden nog steeds dolfijnen voor dolfinaria uit zee gehaald, bijvoorbeeld in Taji in Japan. Er is een documentaire van gemaakt die de gruwelijke manier waarop ze dat doen, laten zien. Die documentaire heet The Cove.

Dolfinaria fokken ook dolfijnen. Voortplanting in gevangenschap gebeurt meestal niet op een natuurlijke manier: de dierenarts van de dolfinaria ( dus niet de dolfijnen zelf) zorgen ervoor dat de dolfijnenvrouwtjes kunstmatig zwanger worden.

Dolfijnen zijn en blijven wilde dieren, ook als ze in gevangenschap zijn geboren. In gevangenschap kunnen ze zich niet natuurlijk gedragen. In een dolfinarium kun je dus ook niet leren hoe dolfijnen in het wild leven. De show die je daar ziet heeft niets met natuurlijk gedrag te maken. Je kunt veel beter naar een natuurfilms kijken. Of, als je de gelegenheid hebt, dolfijnen in het wild gaan spotten.