Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theater Gimbrere: Lezing over De oceaan en onze Gezondheid

14 juni 2018

LEZING DOS WINKEL: DE ZEE EN ONZE GEZONDHEID

De Oceaan: belang, bedreigingen en oplossingen

Internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel toont tijdens deze avond de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan. Ook de oplossingen van/voor die bedreigingen komen aan bod.

Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld. Tien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafelboeken” die de schoonheid van het onderwaterleven bejubelen, “Wat is er mis met vis en visolie”, “De Huilende Zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de Zee”. De Huilende Zee werd verfilmd: Sea the Truth. Hij is ook de oprichter van de Sea First Foundation en staat in de door Salt Magazine opgestelde lijst van 70 wereldverbeteraars.

Tijdens deze avond heeft u ook de mogelijkheid om prachtige boeken, DVD’s en plantaardige ‘plastic’ flessen aan te schaffen in de aanwezige stand waarmee u de Sea First Foundation een warm hart kan toedragen.

Programma

19.30     Inloop

20.00     Lezing Dos Winkel: De schoonheid van de onderwaterwereld

20.45     Pauze

21.00     Lezing Dos Winkel: De zee en onze gezondheid

21.30     Borrel aangeboden door Gimbrère Theater

 

Toegang

Entree bedraagt 10,- inclusief drankjes. De volledige opbrengst komt ten goede van de Sea First Foundation.

 

Aanmelden

hier

Gezien de capaciteit van ons ‘theatertje’, is er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Meld u daarom snel aan, want vol=vol.

Gegevens

Datum:
14 juni 2018