Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OFFT (onderwaterfotografen) in Tholen

9 februari 2018

Vrijdagavond 9 februari is er weer een OFFT (Onderwater Foto en Film Team) bijeenkomst. Deze keer zijn we te gast in Sint-Annaland bij duikclub Passion4Diving. Het thema van de avond is het milieu en hoe onderwaterfotografie milieubedreigingen laat zien. Het programma bevat twee interessante sprekers over dit onderwerp en er is na afloop weer gelegenheid om met elkaar na te praten.

 

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

20.15 uur            Inloop

20.30 uur            Rob Kool is geen onbekende in de Nederlandse duikwereld. Vorig jaar is de NOB-specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd verschenen. Rob was kartrekker van dit omvangrijke project en heeft met een groot aantal andere vrijwilligers gezorgd voor een boeiend, leerzaam, maar vooral ook dik boekwerk. In deze opleiding wordt uitgebreid stil gestaan over de bedreigingen van het onderwatermilieu. Rob zal dit met een aantal voorbeelden uit het boek laten zien.

21.00 uur            Photo of Fame is een nieuw onderdeel van de OFFT-avond. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee waaruit de organisatie drie foto’s selecteert die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15 uur            Dos Winkel heeft als duiker en onderwaterfotograaf in ruim 30 jaar de onderwaterwereld als gevolg van overbevissing, vervuiling en verzuring van de oceaan, zo hard achteruit zien gaan, dat hij in 2006 besloot met zijn werk als orthopedische fysiotherapeut en internationaal lesgever orthopedische geneeskunde, te stoppen, om zich volledig aan de bescherming van de oceaan te gaan wijden. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de stichting Sea First en drie boeken: ‘Wat is er mis met vis en visolie?, ‘De huilende zee’ en Het ALFABET van de ZEE’. Dos staat in de door Salt Magazine opgestelde lijst van 70 wereldverbeteraars. Op 9 februari toont hij de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht hij ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan.

22.00 uur            Met de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

 

Locatie:

Café An de Sloove

Havenplein 9

4697 EM Sint-Annaland

 

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening (pin of contant).

 

De OFFT-avond wordt georganiseerd door Aquashot, DuikeninBeeld, NOB Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

 

 

Gegevens

Datum:
9 februari 2018