Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BREDA, GIMBRÈRE THEATER – LEZING DOS WINKEL: DE ZEE EN ONZE GEZONDHEID

8 februari 2018

Op donderdag 8 februari geeft internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel een lezing in het Theater van Gimbrère Advocaten. Tijdens deze avond toont hij de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht hij ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan.

Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld. Tien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafelboeken” die de schoonheid van het onderwaterleven bejubelen; “Wat is er mis met vis en visolie”, “De Huilende Zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de Zee”. De Huilende Zee werd verfilmd: Sea the Truth. Dos is ook de oprichter van de Sea First Foundation en staat in de door Salt Magazine opgestelde lijst van 70 wereldverbeteraars.

Programma

19.30     Ontvangst

20.00     Lezing Dos Winkel: De schoonheid van de onderwaterwereld

20.45     Pauze

21.00     Lezing Dos Winkel: De zee en onze gezondheid
21.30     Borrel aangeboden door Gimbrère Advocaten
Toegang

€ 10,- per persoon
De volledige opbrengst komt ten goede van de Sea First Foundation.

Aanmelden

U kunt zich voor deze inspirerende avond op hun website aanmelden. Mocht u binnen uw netwerk nog iemand kennen voor wie deze avond ook interessant is, dan is diegene uiteraard van harte welkom.

Gegevens

Datum:
8 februari 2018